Bekkenbodem cursus

Oefentherapie voor de bekkenbodemmusculatuur is niet meer weg te denken uit de hedendaagse behandeling van een oefentherapeut. Zowel huisartsen, gynaecologen, urologen en seksuologen verwijzen regelmatig als er klachten zijn na een bevalling, een baarmoederverwijdering, na een menopauze of klachten rondom seksualiteit.

Voor de oefentherapeutische behandeling van functiestoornissen van de bekkenbodemmusculatuur is specifieke kennis van dit gebied noodzakelijk. In deze cursus leert u in theorie en praktijk om patiënten met bekkenbodemklachten zoals, incontinentie, verzakkingen of een overactieve bekkenbodem te behandelen. Een oefentherapeut behandeld de functiestoornis van de bekkenbodemspieren in samenhang met het totale houdings- en bewegingspatroon. Men leert de functiestoornis van de bekkenbodem te analyseren en behandelen, en deze te integreren in het dagelijks bewegen van de patiënt.

Er worden theoretische inleidingen gegeven door een gynaecoloog, uroloog, seksuoloog, een darmspecialist en een oefentherapeut. In de praktijklessen komen zowel specifieke bekkenbodemoefeningen als ook de integratie in houding en beweging aan bod.

Studiebelasting: 22 lesuren en 6 zelfstudie/oefenuren

Data: cursusdata voor 2017 volgen
Studiebelastingpunten: 28

Kosten: € 748,-